25.8.10

Sprookjes & glimlachen

De stilte vóór de storm (en wederom buien en onweer) van gisteravond was een mooi moment voor 'n eerste fotografische impressie van de aandachtschenkerij. Hieronder ook eentje in woorden:

"De klaproos heet klaproos omdat, wanneer je een blaadje op de 'zijkant' van je vuist legt en je er op slaat, je 'klap' hoort."
"Ik word helemaal warm van binnen."
Een predikant krijgt aandacht geschonken bij mensen thuis, zo vertelde hij. In ieder huis een ander kopje (mét schoteltje voor de dominee), met andere thee en een ander koekje, maar altijd aandachtig gezet. Prachtig!
"Het lijkt alsof je zó met je kar en je jurk uit een sprookje bent gestapt."
Een arts vertelde zich in de gelukkige positie te bevinden waarin hij aandacht en tijd kan besteden aan zijn nieuwe (schone energie) onderneming, die tegelijkertijd bijdraagt aan de wereld.
"Heeft u zin in een kopje warme aandacht?" "Nee, bedankt (glimlachend)" "Houdt u niet van thee of niet van aandacht?" "Ik krijg al zoveel aandacht van mijn vrouw!"
"Moeders doen dat ook (aandacht schenken uit een theepot), door er voor hun kinderen te zijn wanneer ze thuis komen uit school. Samen thee drinken en ze te vragen naar hun belevenissen van die dag."
Wanneer mensen aan het klaptafeltje van mijn kar de thee drinken, beginnen ze spontaan aan voorbijgangers te vragen of ze ook aandacht willen. "Schenk aandacht voort!"
"Is dit kunst?" ("Uhm, ja, dit is kunst!") "O..., ik dacht misschien bent u psycholoog of zo?"

Ik voel me rijk onder de (Noorder)zon. Het is bijzonder om te merken dat de mobiele aandachtschenkerij niet alleen thee schenkt, maar juist gesprekken doet ontstaan, mensen verbindt en - inmiddels - honderden glimlachen op gezichten tovert. To be continued!

No comments:

Post a Comment